LähiTapiola on vakuuttanut YTK-Yhdistys ry:n jäsenet oikeusturvavakuutuksella laittoman irtisanomisen varalle.

Vakuutuksesta on mahdollista hakea korvausta tilanteessa, jossa työnantajan taholta tapahtunut työsuhteen päättäminen riitautetaan.

Lisätietoa ja tarkat vakuutusehdot löydät täältä.

Jäsenten kokemuksia:

"Lakimies hoiti kaikki asiantuntevasti ja selvitti vakuutusasiat minulle ymmärrettävästi. Itse ei tarvi hermoilla turhasta."

"Kynnys olisi ollut lähteä oikeuteen korkeampi, jos ei olisi ollut tätä vakuutusta. Työnantajani korvasi minulle ilman oikeudenkäyntiä eli sovimme asian ennen alkavaa oikeudenkäyntiä."

"Määräaikainen äitiysloman/hoitovapaan sijaisuus päättyi ja minulle valehdeltiin, että kyseinen henkilö tulee takaisin töihin. Mutta he palkkasivatkin uuden tekemään samoja tehtäviä ja jouduin kouluttamaan hänet omiin tehtäviini, joita olisin halunnut jatkaa. Soitin neuvontaan ja sain kiinni naisasianajajan, jonka kanssa lähetimme kirjelmän yritykseen ja vaadimme korvauksia. Oikeuteen asti ei tarvinnut mennä ja asianajaja hoiti homman vielä niin, että yritys maksoi myös hänen kulunsa ja minulle ei tullut mitään maksettavaa. Sain hyvät korvaukset laittomasta sivuunsiirrosta."